Latest Single - Lelaki Atas Awan

Monday, March 31, 2008

Bintang

Bismillahirrahmanirrahim



Kalau ikut perancangan, sepatutnya kami naik lebih awal ke Genting tetapi Abang Badrul masih lagi kurang sihat dan terpaksa ke klinik pada sebelah paginya. Kami tangguhkan perjalanan sehingga pukul satu tengahari. Tiba di puncak Genting Highlands lebih kurang pukul dua petang. Lepas ambil kunci bilik dan letakkan barang2, terus turun ke bawah untuk makan tengahari sebab masing2 kelaparan. Habis makan, Diddy terus ke tempat majalah Kosmopolitan menjadi hos untuk para artis membelai diri. Puas berurut kaki dan badan dengan mesin Osim yang disediakan, macam2 juadah manisan disediakan. Memang terasa mewah.



Lepas Asar, terus bersiap kerana penganjur mahukan semua artis berada di lobi selewat2nya pukul 6.30 petang. Diddy suka rekaan baju oleh Hazwanie Osman. Bahagian vest ditampal dengan tenunan dan diletakkan batu2 kristal. Itu sahaja, kerana Diddy ingin memakai tuxedo klasik berwarna hitam.



Berjalan di karpet merah memang satu pengalaman yang menyeronokkan. Tak kiralah berapa kali sebelum ni Diddy telah lalui, tetapi pengalamannya tetap hebat. Diddy tak tahu jika ada orang daripada Casa yang ada di dalam dewan, tetapi Diddy nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua dari Mila FC - Da Vom yang turut memberikan sorakan yang cukup kuat ketika Diddy memasuki dewan. Terima kasih =)



Diddy kagum dengan persembahan Dato Siti Nurhaliza, Bob, Atilia, Anuar Zain, Liza Hanim dan otai rock. Vokal mereka memang hebat. Dalam masa yang sama, jurugambar tak bertauliah Diddy =) bising2 kerana tak berpeluang untuk mengambil gambar. Secara keseluruhannya Diddy berpuas hati dengan perjalanan konsert. Tahniah kepada para pemenang.



Hanya ketika majlis post-party barulah Diddy berkesempatan untuk bergambar. Pengalaman sepanjang road tour sehinggalah ke malam kemuncak Anugerah Bintang Popular 2007 pastinya satu pengalaman yang Diddy tak akan lupakan.

Salam Sayang
Diddy

17 comments:

kak hezz said...

mungkin kah ku kembali menjuarai carta??? yeayyyyyyyy... lompat guling2 sambil gelak kijammmmm muahahahahahahaha

nana a.k.a fazu:) said...

hehehe..dpt jgk kak hezz akhirnye..
:))

anywy dd, wlupon x mng,ktorg ttp bngge ngn dd.da msk top5 pon da bgs sgt3.lgpon bnyk pengalamn yg dd dpt mse road tour aritukn..so tu pon 1 bonus tuk dd.teruskn berusaha ok.:)

tc.[abg bad pon]

♥ dd

nana a.k.a fazu:) said...

lupe nk ckp.bj dd chantek!:)

kak hezz said...

hi diddy... baru nak tulis siyes sket lps dpt jadi juara carta... hehe...

first and foremost... suka sgt vest diddy tu... mmg nampak very de classique, de macho gittew =)

so glad diddy had fun... itu yg paling penting...

it looks like I'll never stop being so proud of you

kak hezz

kak hezz said...

to fazu,

dgn penuh kebanggaan... iyeeee ku berjayaaaa.... (icon berlagak tahap dewi dewi) hehehe

Syari said...

Kak Hezz truja sgt trus ltk 3 komen.. huhuhu..
Tapi tux Diddy mmg lawa.. x puas tgk sbb tv focus kt Diddy kejap sgt.. xpa blum ada rezeki lg tp mcm org laen ckp Diddy ttp menang dihati peminat Diddy.. Congrats

Syari said...

Lupa plak Syari nk mtk amek gambor Diddy ltk kt Casa..

Santubung@Niki said...

tahniah! coz Diddy TOP5. kira popular antara yg terpopular.

anugerah satu bonus. but ... untuk bertahan itu lbh penting. believe me, satu hari nanti akan tetap hari Diddy asalkan jgn give up!

jauh lagi perjalanan Diddy. Diddy baru bertatih. artis lain yg dah pandai berjalan pun ramai yg belum merasa tuk menggenggam trofi wpun mereka adalah yg terbaik.

cth: abang aznil. 14 tahun jadi anak seni baru diiktiraf. sebelum diiktiraf, pelbagai kata org abang aznil terpaksa telan. tapi tengok hari ini? itulah berkat dia tak pernah kenal erti putus asa. sikap rendah rendah juga tebal dlm diri dia hingga kini.

teruskan perjuangan Diddy!

(panjang la plak khutbahku he he)

Syari said...

mcm khutbah jemahat kak sant.. huhuhu... (icon gelak guling2)

Santubung@Niki said...

khutbah jeMAHAT tu. .... (gelak guling2 gak)

typing error: sikap RENDAH-RENDAH juga tebal dlm diri dia hingga kini >>> jgn kecik hati ekk abang aznil wpun abang rendah mcmku gak (icon nanes).... patutnya rendah diri

arin said...

assalamualaikum tn tanah....

diddy.. cantiknya vest diddy. cantik sangat2. tambah2 diddy yg pakai :)

org kat CASA takde kat Genting mlm tu. tp masing2 conquer tv kat rumah.

don't give up.. 'bebelan' kak sant tu jadikan azimat, ok? bersungguh2 tu dia buat research ;p

all the best to you

Anonymous said...

Hi Diddy
You look goooodd!
Lawa sgt baju Diddy
Rugi TV cameraman tak pokus lama kat Diddy:=)
Patutlah ada reporter tak bertauliah kata lepas Hans Isaac , Diddy paling hensem malam tu.... (credit to aqua demon)

Congrats K Inc nak ucapkan sebab wpun tak berjaya dapat anugerah, Diddy tetap the BEST . Keep up the good work. Kita semua sayang and support Diddy always.

Ucapan utko Bad..get well soon

Salaaammmm
Kak Inc

Anonymous said...

wwooowww.....cantik bangat bayu DD..
tak per DD jgn putus asa..InsyAllah suatu hari nnti pasti kemenangan di pihak anda..yang penting bertahan di industri ini tanpa sebarang gosip yang boleh menjatuhkan dan mengekalkan imej bersih anda tetap JUARA di hati peminat..

*abg Bad..Get Well Soon yaa...

LINDA_LADY

kiera55 said...

salam....

wahhhh lama rasanya x tinggalkan jejak kasih kat cni (tp jgn ingat kiera x skodeng tau...hehehe)

1st of all ...
tahniah honey!!!! (setelah sekian lama honey mengatur strategi utk kembali bertakhta..."ok la tu"..ekekeke)

2nd of all...
abg bad dah sehat???kena sehat cecepat la gayanya...sbb feminat negori tringin bangat jumpa abg bad kat melaka...he he he..

greatest of all
diddy!!!!!!!
waaaahhhh....smartnyerrrr pakai tux..hampir jatuh "hati" kiera...ekekeke...
cayok!cayok!masih jauh perjalanan...

p/s : ma kiera kem salam...

AbBy@Mamicanatic said...

Diddy
xpela tak menang pon
dpt top 5 pon dah ok
kira pemenang gak tuh
aheheh

Anonymous said...

salam~hai diddy
aqua pun dh lama x tgglkan komen kat blog diddy,masuk tp x tau nak tulis apa..hehe
takper x menang..asalkan diddy menang di hati kami smua.`wink~
think postive k,jdkan ia sbg satu cabaran utk diddy berusaha lebih baik lgk..
kami smua akan terus menyokong diddy..

utk abg bad,dh shat ker?jaga kesihatan ok..syg abg bad jugekkk...

yg benar..adik tiri kak hezz.hehe

AQUA_diamOnd..

angel_baik said...

congrats diddy... w'pun tak menang, u still winner for me.. cuba lagi tahun depan ok.. :D

keep a good works!

jangan lupa jaga abg bad.. :D