Latest Single - Lelaki Atas Awan

Wednesday, March 12, 2008

Kejutan

Bismillahirrahmanirrahim



Syukur Diddy dapat rehat yang cukup. Diddy bimbang juga kerana hujung minggu ni Diddy ada dua persembahan. Satunya di Plaza Kota Raya, Johor Bahru sempena Anugerah Bintang Popular road tour pada hari sabtu, dan satu lagi sempena Fiesta Akustika UUM - Kosmo! 2008 di Universiti Utara Malaysia, Sintok pada hari Ahad. Diddy sepatutnya ada temuramah dengan radio Hot FM pada hari Isnin tapi syukur ianya ditunda pada hari selasa. Ini kali kedua Diddy ditemuramah di Hot FM dan kali pertama bersama A.G. dan Leya. Memang dua2 mereka gila2 dan Diddy seronok! Apatah lagi bila Diddy baca di monitor komputer ada yang bernama 'Santubong' dari Damansara menghantar soalan untuk Diddy =) tetapi memandangkan soalan tersebut hampir sama dengan soalan yang dikemukakan sebelumnya, tak dapatlah Diddy nak jawab.



Sehari sebelumnya Abang Badrul dah aturkan untuk buat kejutan pada Apeng, peminat Diddy yang ada di Kelang. Sebenarnya rancangan untuk buat kejutan pada Apeng dah lama kami rancang. Tapi yang pertama tak menjadi. Habis saja temuramah di Hot FM kami terus ke Kelang tapi nasib kurang baik ada beberapa kemalangan jalanraya menjadikan jalan sesak teruk. Di tambah pula dengan keadaan cuaca hujan, kereta tak bergerak di jalanraya. Bila dapat tunjuk arah dari Arin kami masih tak jumpa tempatnya. Berpusing2 tempat yang sama beberapa kali. Lebih tiga jam kita dalam kereta saja.



Akhirnya Abang Badrul minta Diddy berhenti saja di tepi jalan dan tunggu Arin sampai di situ. Bimbang juga sebab minyak kereta pun dah habis. Harapan nak buat kejutan pada Apeng tak menjadi. Kemudian kami singgah sekejap di rumah Fazu, kawan karib Apeng untuk buat kejutan. Dia memang terkejut =) Diddy bukan nak puji diri sendiri tapi Diddy bangga ada pengurus seperti Abang Badrul yang prihatin dengan orang2 di sekeliling Diddy.



Bila sampai di tempat makan, Aqua dan Kak Tre dah habis makan! Nasib baik mereka tolong tempah sate tapi dah sejuk jadi sate tu keras =) Memang lapar betul Diddy sebab tak sempat makan daripada tengahari lagi. Bila makanan sampai, Abang Badrul terus berikan pada Diddy dulu tanpa menyedari yang makanan tu sebenarnya Apeng yang punya. Maaf ya Apeng =) Diddy dah lapar sangat2. Diddy nak ucapkan terima kasih kepada Arin, Apeng, Fazu, Aqua, Kak Tre dan suami yang berikan layanan mesra untuk Diddy. Tapi lain kali kalau ada 'gathering' kita jumpa di Ampang lah ya! Dekat sikit dengan rumah Diddy =) Sekarang ni Diddy tak sabar nak tunggu 23 Mac untuk pergi makan sup tulang ramai2 lepas habis road tour di Shah Alam! Percayalah, memang sedap =)

23 comments:

Syari said...

A’kum Diddy! Mesti Apeng, Arin, Aqua, Fazu ngan Kak Tre sronok sakan! Syari pong tumpang sronok dan tumpang bangga sbb artis mcm Diddy sanggup redah jam sumer demi peminat! Hrp2 Diddy x brubah dan sentiasa humble mcm skrang ni! (icon senyum bangga) bila lah Syari plak nk dpt mkn mlm ngan Diddy (icon senyum malu!) Tentu Abg Bad bangga sbb dpt jaga artis yg berhemah mcm Diddy!

Anis Hayati said...

wawawawa..jelez2!!
nk juga..
xaci nih..diddy bg kejutan kt diorg

yg lain2 sume tgh jelez especially kak hezz

hehehe...nk jgk!!

menci..menci..menci (ayat kak hezz)

Anis Hayati said...

apapun... moga abg diddy terus sukses
& teruskanlah jd artis yg ramah mcm ni...

apeng said...

assalamualaikum. :)

firstly,thanks diddy sebab sanggup drive sampai ke klang.tak sangka macam tu sekali.hehe.apa2 pun,semalam mmg happy sgt dpt jumpa ngan diddy + abg bad.surprise menjadi la jugak.terkejut tgk 'kawan' kak ayin.hehe.

speechless tak tau nak ckp apa.terharu la.harap sgt diddy stay humble bila dah makin terkenal nanti ya? ;) er.alamak.diddy letak link ke blog apeng ke? segan la! haha.

ape lagi nak karang ni? oh.i'll support u even kat asrama nanti pun tetap akan promot diddy! hehe.semoga diddy berjaya utk menang ABPBH nanti. :) amin.

luv ya,
apeng.

kak hezz said...

uwaaaaaaaaaaaaa.... Izin kan ku Pergi membawa hati yg lara (icon nangis guling2) hehe

thanks diddy for showing how committed you are to your fans... a real rare quality that we love about you... keep it up...

juz izin kan ku membawa diri... uwaaaaaaa (nangis balik)


hehehehehe =)

Syari said...

Alah Kak Hezz jgn la majuk! Mai sini Syari pujuk! hehe! Errk, lupa plak nk ckp kt Kak Hezz ---->>> Syari dh buat hetrik!!! Larriikkk!!

Gambor yg last skali tu gambor Diddy ngan Apeng ke? Cute nye Apeng! Kalu Kak Syari jumpa Apeng msti Kak Syari nk cubit2 pipi Apeng! Comel sgt2!

Syari said...

Kalu ada sapa2 yg bleh citer bgtau ler org2 yg ada dlm gambor ngan Diddy tu! Mana satu Arin (Apeng Akak dah kenal!) mana satu Aqua, mana satu Fazu ngan Kak Tre! nk gak Syari kenal muka! hehe

apeng said...

kak syari,
takdela cute mana pong.haha.

kite dok setaman kan? nanti2 jumpa ek.oo ye.fazu takde dlm tu,dia tak dpt join dinner time tu. :( sedih dia takde sama.nasib baik diddy sempat singgah kat rumah dia. :) diddy sangat sporting.thanks diddy.

Niki Azia @ Putri Santubung said...

bila nak wat suprise pada kak sant plak? jeles tawwwwwwww

23 Mac nanti kak sant tak nak sup tulang. kurang2 piza ker. spageti ker. ku tak makan makanan mesia ni hu hu

agak3 bila diddy nak jawab solan santubong dr damansara tu? dah la "org" tu htr sms masa blackout nak opis. nmpk bijik mata jer he he

apa2 pun diddy..... wpun tak join u all kat klang (sampai hati tak ajak ..... nak rajuk gaklah mcm hezzch)tapi ku tahu arin sengih sampai telinga. sure 44 hari pun dok sengih lagik. at least akhirnya ada artis yg hargai dia. jgn mare arin.

aper2 pun harap diddy kekal ngan sikap diddy sekarang

Anonymous said...

Assalamualaikum
Seronoknya tengok Diddy dengan peminat bertuah yang sungguh bertuah. Bila lah pula turn akak yang tinggal jauh ni?
Tapi kalau tak dapat jumpa Diddy pun tak apa, akak tetap ikhlas menyokong Diddy. Semoga Diddy terus berusaha untuk mencapai kejayaan. Dan bila menggapai bintang di awan, tengok tengoklah rumput di bumi, takut terpijak @#$% anjing, bak kata peribahasa kaum Red Indian. Lastly, stay cool and humble , just the way you are. Mudah mudahan perjalanan hidup Diddy dirahmati Allah swt

** bukan k inc yg dah merajuk tu**

maya & pheewwit said...

jelesssssssnsyerrrrrr......

diddy bila lah nk buat suprise datang melaka.....
abg bad....datang lah melaka...biar diorg lak jeles.....

Diddy...terima kasih kerana sentiasa menghargai peminat2.

x sabarnyer nak makan sup tulang minggu depan...dah terbayang2 tulang yg di buat sup.;)

salam rindu...
maya & pheewwit (melaka)...bila nk datang melaka lagi......

Anonymous said...

ya ampunnn korg 4 orggg
x ajak aku pun...smpi ati
uwaa....(lari kat blakang kak hezz)
trok ar korg 4 org ni....lebey2 si aqua tu...gedikk siot dpt jumpe dd..hahaha.

(Abis lah kak hezz mkn ati pas ni)
aperpun2 nak larik dulu(sbb td nmpk abg inc tgh asap parang):emo mengeletar:

yg benar
A...bukan nama sbenar.

Anonymous said...

kak maya:-
ello kak maya mom to be :P
sajer jer nak menjeles kan kak maya..haha
x per next weeks turn kak maya
lak membodek diddy...kasi can baby dlm pewot muke cam diddy...hehe

Anonymous said...

wwaaaaa....jlesnyer...aqua asal ko x bg taw aku...
tp b4 dd turun melaka singah seremban dulu..ngehngeh...

Linda_lady

nana a.k.a fazu:) said...

alla...serius ketinggalan niyh...bile dd update..
anyway dd, tq sgt2 sbb dtg yeh...susa2 aje..kesian dd.muke da pnt gler da mse tuh..
tq sgt2!!
abg bad pon sme..tqla yek sbb ajk dd dtg kt situ..
sayunk korg sgt2!

urm.kak syari..nntila satu ari kite kumpul pastu bwat promosi tok dd skali..:))
hehehehehe:)

okla dd,tq.tq.tq.tq.
fazu akn sentiasa sokong dd:)
♥ dd!

Anonymous said...

linda_lady:-

sajer jer aku nak kasi jeles kat ko
padan muke ko dok jauh sgt...hahha..(ayat aoh linda nangis)

nanti ikut kak maya ek turun next weeks...kite jumpe dd ok..

fazuuuuuuu....:-

igt kak aqua tak???aloloolo wendu nyer ngan fazu...nanti nak ikut kak aqua tak 23 ni???kak aqua amik fazu ek..kite jeles kan apeng..hahha...

(sory dd terbuat cam blog sendirk pulak...haha)

Syari said...

Ha'ah la, stuju sgt2 dgn pendapat Kak Maya ngan Linda! Apakata kalu Diddy wat roadtour jumpa peminat2 (icon gelak getiks!

apeng said...

ahak.kak aqua,jeles?

takya laaa. :D
jeles2 pun paling kurang menjerit satu blok kat asrama je.heheh.

arin said...

assalamualaikum tuan rumah...

Diddy, best la dapat jeleskan orang. next time buat la lagi. hahahha..

arin seronok sangat2 hari tu. rasa cam lepak ngan kawan2 bukan ngan artis. walaupun demam, sesat, lapar.. Diddy tetap Diddy..

(bisik2) abg bad, misi nak menjeleskan org dah berjaya. skrg nak memujuk pulak. ada yg dah tak masuk forum dah tu.. aiyohhhhh!!

jumpa 23hb ni ye.. smlm pun dah tgk restoran tu. harap2 kita leh makan kat situ lepas ABP selesai.

all the best to you ;)

kak hezz (bukan anonymous ok) said...

amboi2222... ramai nya anonymous yg nak tumpang glemer blog diddy... mentang2 la dah kuar hotfm (icon sengih tutup mulut... boleh gitu?)

sampai dah lupa casa dah nih... heppp... balik... balik! (icon cekak pinggang)

ooopppsss sorrrryyyy diddy.. tumpang lalu... panggil anak2 balik reban =)

btw, diddy, you have my utmost respect for your commitment to fans... and mcm diddy ckp, abg bad pun play a very important role in reminding diddy of all these... stay true to yourself and don't forget to have fun

alway proud of you,

kak hezz =)

Anonymous said...

kak hezz anon tu smau bukan si aqua tau...jgn igt dak aqua tu..

yg benar AA bukan JJ maupun HH...hikhik

nana a.k.a fazu:) said...

kak aqua!!i miss u too la!!:))

Nabil said...

Askum Diddy...
Sape Apeng tu ngan Diddy?Kita pun nak gak kejutan...