Latest Single - Lelaki Atas Awan

Thursday, March 27, 2008

Nasihat

Bismillahirrahmanirrahim



Petang khamis Diddy ke majlis ulang tahun pertama Celebrity Fitness di Bangsar Village II. Ramai betul selebriti yang dijemput hadir untuk berjalan di red carpet. Tema pakaian ialah Black and Gold. Semasa menunggu giliran menaiki limosin, kami semua menanti di Restoran Delicious. Antara yang ada bersama ialah Awal, Dafi, Ebi, Xandria, Zizan Nin, Ida Nerina, selebriti dari Amazing Race Asia dan ramai lagi. Diddy tak ikut sangat rancangan Amazing Race Asia kerana tak pernah berkesempatan menonton. Abang Badrul yang sebenarnya lebih teruja dan minta Diddy bergambar bersama Vanessa, Pamela dan peserta dari Jepun, kalau tak silap Diddy namanya Hasegawa. Memang semuanya cantik belaka =) Selepas red carpet dan majlis cocktail ada persembahan artis-artis jemputan. Diddy kasihankan Abang Badrul yang demam sejak beberapa hari, jadi kami tak tunggu hingga habis majlis berlangsung. Terima kasih atas jemputan.



Mungkin bunyinya macam berulang2 tetapi Diddy tetap nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua kakak2, abang2, adik2 dan teman2 yang sering tinggalkan komen memberikan ingatan, nasihat dan pesanan untuk Diddy. InshaAllah Diddy akan ingat sentiasa. Diddy nak tuliskan balik pesanan Kak Sant di dalam ruangan komen di bawah.

"terkadang ucapan lebih bermakna. terkadang perhatian sudah memadai
terkadang lirikan mata & senyuman mengatasi segala2nya
terkadang tawa kita cukup menyejukkan hati"

Sebenarnya Abang Badrul sering memberikan nasihat yang hampir sama kepada Diddy. Satu ketika dulu, setiap kali berjumpa Abang Badrul akan mengulanginya sampai Diddy hafal setiap perkataan. Kata Abang Badrul nasihat tersebut bukan sahaja untuk Diddy tapi juga untuk dirinya sendiri, dan ia bukan kerana Diddy seorang artis, tetapi kerana Diddy seorang insan.

"People may forget what you said,
People may forget what you did,
But people will never forget how you made them feel"

InshaAllah ianya akan menjadi pegangan Diddy.

Salam Sayang
Diddy

12 comments:

Mat Iyas said...

really nice outfit :)
wah!!skang dh jadi active blogger, congratz!lebih dekat with ur fans..ohya! i've put ur blog as a link in mine (late permission)..heh!
gudluck in lyfe!!

Anonymous said...

"People may forget what you said,
People may forget what you did,
But people will never forget how you made them feel"

sori DD copy ayat di atas..tp mmg pun..
smpai sekarang mmg tabik cara DD layan peminat taw.!!!
tak pernah di hargai mcmni..
KEEP UP THE GOOD WORK BOY!!

Linda_lady

Anonymous said...

sape kak sant tu...penyair, penyajak, pemantun. ayat tu ade masuk dalam buku skolah darjah 6 kot...go diddy go diddy

nana a.k.a fazu:) said...

tau xpe..fazu pon x penah rse dihargai oleh artis cmni.
dasts why fazu akn support dd smpai bile2..
fazu n laen2 yakin ngn bakat dd..

go dd!!:)
♥ dd

kak hezz said...

eh kat sini pun posting leh ghaib??? hmmm... penat jer taip tadi... :((

anyway, nak ckp... terharu lagi dgn penghargaan diddy pada fans dan sikap rendah diri diddy yg tak pernah hilang...

both diddy & abg Bad bertuah you've got each other... diddy bertuah dijaga by someone with such a big heart cam abg bad, and abg bad bertuah menjaga artis yg tak terbuai dgn dunia glemer & kejayaan... I'm so blessed to know you both :)

pegangan akak: ular menyusur akar takkan hilang bisanya... kita tak rugi apa bila mengamalkan sikap rendah diri...

ever so proud of you,

kak hezz

tulip said...

diddy,

gud luck ABP & APM nanti...

uchu said...

waaaa... nak gek bergambo ngan pamela ngan vanessa.. huhuhu.. nyeles nih..

Anonymous said...

Helloo Diddy
Bangga nya Kak Inc tengok Diddy makin ngetop sekarang. Untung Pam & Van dapat bergambar dengan Diddy :=)
Anyway, K Inc tahu Diddy akan sentiasa appreciate orang di sekeliling Diddy. Sebab tu kita pun sentiasa happy utk support Diddy & Bad. Always work hard, play hard and pray hard

Enjoy yourself in Genting. Kita orang tunggu depan TV tawww. Tak menang pun takpe...you are always a winner.... cewahhh!

k Inc

arin said...

"Enjoy yourself in Genting. Kita orang tunggu depan TV tawww. Tak menang pun takpe...you are always a winner.... cewahhh!"

ucapan arin sama mcm k Inc jugak :)

all the best to you ;)

Syari said...

Good luck Diddy! smoga berjaya kt Genting..

sue@smcjt70 said...

all the best for abp n take care ok for both of u Diddy n Bad.

kak hezz said...

hi diddy, whatever it is, akak nak ucap congratulations for all the blessings you've had:
top 5 abpbh
top 5 apm
daily promotions by BH
chance utk masuk separuh akhir muzik2
top 5 anugerah era utk 4 categories
album yg hangat penjualan nya
potential lakunan diddy & peluang berlakun theater
bilangan fans yg semakin bertambah hari demi hari
dikelilingi oleh org2 yg begitu menghargai diddy
dijaga oleh abg bad yg begitu percayakan bakat dan potential diddy
parent diddy yg membesarkan diddy hingga menjadi what you are today
and character diri diddy sendiri yg sentiasa humble dan pandai menjaga hati fans

dan byk lagi blessings yg tak ter listkan...

and I myself am so blessed to know you...

never stop being proud of you,

kak hezz