Latest Single - Lelaki Atas Awan

Tuesday, March 4, 2008

Masak

Bismillahirrahmanirrahim



Bila Diddy baca apa yang Diddy tulis sebelum ni, nak gelak rasanya. Memang Diddy mengantuk sangat2 sampai tak tau pun apa yang Diddy tulis. Letih balik dari Kuantan dan buat photoshoot memang terasa. Sekarang ni pun Diddy masih letih sebab baru saja balik dari Genting untuk photoshoot sempena Anugerah Bintang Popular.



Diddy ada berita gembira yang Diddy nak kongsikan bersama. Baru2 ni Diddy buat rakaman untuk Citarasa Selebriti bersama Kak Sheila Rusly dan Serimah dari Berita Harian. Rakaman tersebut dibuat di rumah Abang Badrul. Kalau tak silap Diddy ianya akan disiarkan di RTM bulan April nanti. Jangan lupa saksikannya sebab Abang Badrul pun ada 'enterframe' juga! =)



Berita gembira yang Diddy maksudkan ialah selepas habis rakaman tersebut, Kak Sheila terus buat tawaran untuk Diddy berlakon telemovie di bawah arahan suaminya. Secara lisannya Abang Badrul sudah pun bersetuju untuk Diddy berlakon. Inshaallah kalau semuanya berjalan lancar shooting akan bermula awal bulan April nanti. Kalau tak silap, Diddy akan berlakon bersama Kak Sheila Rusly, Rozie Rashid serta Iqram. Telemovie ini sempena Hari Ibu dan akan disiarkan di TV3. Nanti bila Diddy dah dapat informasi sepenuhnya dari Abang Badrul, Diddy akan beritahu.



Gambar2 yang ada di sini ialah gambar2 ketika rakaman Citarasa Selebriti tempohari. Kalau nak tahu apa yang Diddy masak kenalah tengok rancangannya nanti. =)

Salam Sayang
Diddy

13 comments:

wawa said...

adakah daku yg pertama lagi? *gelak nampak gigi mcm dlm forum cari*

wahhhh... diddy main masak2 ehh... bila nak dkt on-air inform2 la ek kat blog ni. x sabo plak nk tgk diddy masak ape... hari tu sape ckp diddy pkar masak air, hehehehe...

congrats diddy for the tawaran berlakon! *clap clap* u go boy! thnx kak sheila sbb bg kepercayaan kat diddy (cewah, mcm la kak sheila baca, hahaha... tp mana taw kan:P) asal dd jgn lupe folus nyanyian dah laaa ekkk... tp x risau sgt lor, sure abg bad knows what he's doing kan ;)

work hard, all d best n enjoy every moment of your work! daaaa... *emoticon lambai2*

maya & pheewwit said...

assalammualaikum.....
diddy & abg bad...
hopefully sihat yer hr nie....;)

pandainyer diddy masak...masak lauk aper tu ekk...
boleh bagi resepi nanti....
ker abg bad yg tolong masak kan :)

TAHNIAH.....TAHINIAH...DIDDY
sebab dpt tawaran berlakon...
alhamdullilah...rezeki makin bertambah...
moga dapt pengalaman baru nanti...

x sabar nak tgk diddy berlakon...

tq kak Sheila & husband bagi peluang kat diddy nak asah bakat dalam bidang lakonan pulak....

Ok diddy...GOOD LUCK...
kem salam wendu kat Abg Bad...

Salam Sayang

Maya & pheewwit

kak hezz said...

wawa ni memang sah dok ngadap jer blog ni then refresh every five mins... grrrrr... hehehehe

diddy masak angin ek dlm mangkuk transparent tu.. sure sedap kan :)

yeayyyy... finally moment yg ditunggu2 akan tiba jua... ketibaan hero malaya terhangat.. wakakaka

whatever it is, best of luck always.. and don't ever forget to have fun...

ps - makin glemer la abg bad ittew... :)jgn marah bad... maaf zahir batin... selamat ari pilihanraya

kak hezz said...

for wawa:

mlm ni kita tengok sapa boleh berjaga lagi lama ek ;)

yg tak puas hati,

kak hezz

santubung said...

pandai ker diddy masak? (dengan nada jeles) ... kalau tul meh masak kat umah k.sant he he

aper2 pun k.sant bangga coz diddy makin berjaya. makin murah rezeki. makin diminati (refer kat diriku gak hu hu)

doa k.sant agar diddy terus melangkah ke depan. yg penting diddy kena jaga disiplin, mantapkan vokal, jaga hati peminat (nadi utama jatuh bangun artis), cepat terasa devo (istilah tuk lelaki he he) & senyumlah 24 jam ngan press. Insya-Allah kejayaan akan menjadi milik Diddy >>>>> mengalahkan guru disiplin lak aku kat diddy. sabou ekk diddy

last ... tahniah satu lagi bidang seni diddy akan terokai

santubung said...

cepat terasa devo???? silap lak eshhh (dh la tk leh edit waaaaa)

diddy fhm kot.... jgn cepat terasa di atas. bukan aper takut jatuh tergedebuk atas k.sant kang parah (nak gak masukkan nama tu)

Anonymous said...

waahhhh...dd masak?
nak tikittttttttttt..(",)
wawa plak no 1?
hebatt..tp tian kak hezz..
abg bad interprem?interprem makan eh?....lariikkkkk
aper2 pun after this ader gath kita mintak dd masak..musti sedap n kenyang...
nnti update eh bila nak kuar rancangan ni...
linda_lady

kak hezz said...

a ah linda, specialty diddy, angin masak asam pedas... (maaf zahir batin diddy, selamat ari pilihanraya :)

wawa ni lupa lautan betul tawww... grrrr :D

yg akan merebut kembali takhtaku,

kak hezz

Anonymous said...

assalamualaikum diddy..dah ada blog rupanya!!bagus la.interaksi ko dgn fans bertambah erat.nasib baik la ada spy yg bg tau.kalau x mmg aku x tau.ekekeke.

all the best

syafali@lee

wawa said...

dear kak hezz...

sudah tentu ku lupa lautan sbb ku dok atas tanah, huahuahuah....

yang berbaju biru,
wawa

Anonymous said...

Hi diddy
I m Anis, anak incanto? ingat tak? hehe

nice blog

apa lagi nk cakap?

good luck in your career

chow cin cau
mak I suruh tolong dia isi borang ABPBH to vote utk Diddy

Anonymous said...

Tahniah Diddy! Syari tumpang bangga dgn kejayaan Diddy! Smoga trus success! Beruntung Diddy krn Abg Bad jaga Diddy!

Syari

aqua_yg gojes said...

fuyooo diddy masak...aqua pun pandai masak gak,ckp jer nak masak aper...masak air,masak megi,bisa di urus sih..tempe goreng berlada pun pandai.bukan cam dorg smau yg bg komen kat atas2 aqua ni.mkn tau ar...hikhik...larikkkkkkkkkkk
(mati arrr kene tarik rambut ngan kak hezz)hahha