Latest Single - Lelaki Atas Awan

Thursday, September 3, 2009

MHEzlynn & Diddy Hirdy Sakan Berbelanja

teks oleh Ziera
Media Hiburan (29 Aug - 4 Sep)

Biarpun hanya bergaya ringkas, gandingan dua penyanyi popular, Diddy Hirdy dan Ezlynn menggamit perhatian pengunjung sekeliling yang ralit memerhatikan mereka membeli-belah untuk persiapan menyambut Aidilfitri. Yang penting masing-masing ramah bercerita perihal perkembangan terbaru dan cerita-cerita terkini. Kerjasama baik yang diberikan oleh mereka yang tidak banyak karenah membuatkan fotografi petang itu berjalan dengan lancar.

Diddy yang kini mahu dikenali dengan nama Diddy Hirdy memberitahu buat masa ini dia sedang sibuk mempromosikan single 'Biar Diddy Sambung'.

"Diddy bersyukur kerana lagu itu berjaya menduduki carta di radio. Dalam pada masa yang sama, Diddy rancak mengumpulkan material untuk dua album serentak merangkumi album solo yang akan dilancarkan hujung tahun ini dan album duet (dengan artis lelaki dan perempuan). Tidak dilupakan juga single terbaru, 'Lelaki Atas Awan' yang akan diputarkan di radio tidak lama lagi.

"Secara rasminya juga, sejak menukar nama kepada Diddy Hirdy, banyak perubahan positif yang berlaku dalam hidup. Diddy juga sudah mempunyai kelab peminat sendiri iaitu 'United Community Malaysia' (unitedcommunitymalaysia.blogspot.com). Diddy tak mahu memilih nama sama seperti kelab peminat lain kerana memberikan kebebasan kepada peminat-peminat di luar sana untuk menyokong mana-mana artis lain yang mereka suka," jelasnya.Kawal Perasaan

Dalam bulan Ramadhan ini, tidak sah jika tidak ditanya tentang persiapan Diddy menjelang hari raya.

"Kebiasaannya saya membeli baju Melayu bercorak terang. Tidak ketinggalan juga Diddy membeli beberapa butang baju Melayu temasuk capal. Lokasi pilihan semestinya di kedai-kedai sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman. Diddy pernah berbelanja sehingga RM600. Itu pun jika dikawal perasaan, kalau tidak, semua Diddy mahu beli (sambil tergelak).

"Sepanjang bulan Ramadhan, Diddy sibuk memenuhi undangan berbuka puasa termasuk di Terengganu dan Kelantan selama dua minggu. Dan masa terluang, Diddy peruntukkan masa bersama keluarga.

Mengenai bersahur pula, Diddy wajib untuk bangun makan. Apa pun Diddy lebih utamakan minum banyak air. Nasib baik Diddy tinggal bersama kakak dan keluarganya. Selepas bersahur Diddy akan tidur sebentar sebelum menunggu waktu Subuh untuk bersolat," ujar Diddy tentang aktiviti dan rutinnya berpuasa kepada MH.

"Sebenarnya saya jarang ke bazar Ramadhan. Saya hanya pesan pada orang sahaja. Saya suka air berwarna hijau yang mengandungi biji selasih. Memang air itu sukar untuk diperolehi. Tentang makanan, saya tidak kisah apa saja. Tapi kalau ada ikan bakar lagi best," jelas Diddy.

Elak Shopping Last Minute

Barangkali ada yang sediamaklum tahun ini merupakan tahun ketiga Diddy bergelar tunangan orang. "Selalunya persiapan membeli-belah dilakukan sebelum bulan puasa. Sama ada saya ditemani tunang ataupun ahli keluarga. Bukannya apa, risau terpaksa bersesak jika lambat membeli-belah. Kalau ikutkan hati masih banyak kerja perlu dilunaskan. Tak berani nak cakap bila."

Tahun ni Diddy tidak menempah baju Melayu memandangkan sudah mempunyai banyak koleksi sama ada yang telah dan belum dipakai lagi. Cuma warna pilihan tahun ini kami (termasuk sekeluarga) memilih warna kuning. Selain itu keperluan lain seperti kuih raya, kain langsir, sarung sofa wajib dibeli untuk keluarga di Pasir Gudang, Johor. Tahun ni Diddy tak pasti sama ada balik ke Johor atau tidak cuma rasanya ibu dan bapa saya akan ke Kuala Lumpur untuk beraya," katanya lagi.

3 comments:

I am Karl said...

hi diddy

ayahanda kurang sihat ya?

karl doakan semoga ayahanda diddy sihat hendaknya

tema kuning> wow

linda said...

jgn last minit..nnti terlebih berbelanja..hehehh....
Selamat berpuasa diddy...

Anonymous said...

Selamat Hari Raya diddy :')