Latest Single - Lelaki Atas Awan

Wednesday, June 24, 2009

Lirik

Bismillahirrahmanirrahim


Ada permintaan yang mahu Diddy letakkan lirik lagu Biar Diddy Sambung di blog. Jadi Diddy nak tunaikan permintaan tersebut. Terima kasih pada semua yang menyokong Diddy dengan membuat permintaan lagu di radio2 kegemaran masing2. Diddy tak tahu macam mana nak balas budi baik semua.

Biar Diddy Sambung
Diddy Hirdy feat. Wangi (The Fabulous Cats)

(1st verse)
Ku dengar ada jawatan kosong
untuk sang pencinta
pelukis pewarna jiwa
ku ingin jadi yang pertama
mengisi aplikasimu
tapi bagaimana aku tak tahu
aku sanggup menunggu
dari malam sampai ke subuh
hanya untuk mendengar
kata luka mu
aku hanya kedua
tidak sepertinya
kan menyakiti mu
kan mengguris hati mu

(chorus)
derita yang kau tanggung
bila cinta tak berhubung
tak perlu nak disanjung
kerna jiwa kosong
usah duduk termenung
usah asyik dilambung
ini bukan omong kosong
takkan ku biar lohong
biarkan ia terlopong
biar ku sambung
cinta mu yang dibohong

(2nd verse)
dia mencuri hatimu
dia merampas hidupku
aku tetap setia
dia merobek hatimu
ku jadi pengubat luka mu
sungguh aku jujur

(repeat chorus)

(bridge)
(Wangi) dekat pada ku
kan ku dekat pada mu oh
(Wangi) erat janji mu
ku erat janji ku
(Wangi) pegang kata mu
ku pegang kata mu oh
(Wangi) sampai niat kepada ku agar kita (bersama)

(repeat chorus)

usah duduk termenung
usah asyik di lambung
ini bukan omong kosong
takkan ku biar lohong
biarkan ia terlopong
biar diddy sambung
cinta mu yang dibohong

cinta mu tak ku siakan
tak ku gores hati mu
biar ku menjaga mu
ke akhir hayat ku

jangan duduk termenung
ini bukan omong kosong
takkan dibiar lohong
(Wangi) biar kau sambung
biar ku sambung
biar di sambung



Salam Sayang
Diddy

12 comments:

ANGAH said...

salam...

thanks 4 the lyrics..lepas nih bley la sambung menyambung..
congrats!!! lagu diddy berkumandang di corong2 radio skrang...

all the best bro!!!

I am Karl said...

diddy

lagu ni lama2 dgr, catchy sgt

lebih2 lagi part chorus

best!!!!

best!!!

selalu dgr kat era....

aMir RaYYaN said...

Salam..

ai abg diddy..best sgt2 lagu ni..simple tp best giler..hihihih...all the best k..keep it up bro....

take care...

yani said...

dah dgr lagu nih kat radio..best2..:)
thx d lyric..:)

Anonymous said...

mana nak dgr selain radio? nak sangat dengar lagu terbaru diddy. i jarang dgr radio lah.

eza2odette said...

didy sedeyh ar..tak penah pon lagik dengar lagu nih. tapi my frens dah sebok canang kata lagu nih best. i google2 sbb nak dengar tapi tade satu pon yg dah diupload-sedeyh T.T

amy ikram ismail said...

diddy!!!!

amy ikram ismail said...

diddy!!!!

Anonymous said...

yay! i dah dengar! best!
dah ada org upload kat youtube.
go search now!

Fiesya said...

salam...
besh lh lagu nie...!!!!
keep up you good work bro!!!
{{support utk sedara nie tau}}

kuizikel said...

ari tu dengar kat radio dalam kereta lagu ni, pastu memang terkipas ngan lirik dia yg sgt rhyme.. pastu dengar2 macam suara diddy... hari ni baru sempat gugel..hehehe... memang best la diddy.........................

-peminatmu sejak lagu sayang-sayang aduh sayang :)

pu3 said...

hye diddy...
lagu niey besttt...
heheheheh...gud luck in ur career... all the best to u....